maanantai 14. maaliskuuta 2011

Vietnamin rannat

Kun olimme vihdoin päässeet lähtemään Saigonista, joka ei ollut helppoa, niin aloimme matkata Vietnamin rannikon turistikohteita lähinnä arpapelillä. Pieni laiskuus oli jäänyt päälle(ehkä vielä jotain jälkitautia lorvikatarista), eikä jaksanut sen kummempia reissusuunnitelmia tehdä. Tero saattoi pari kertaa avata lonelyplanetin suurta pakettimatkaopasta ja joskus taisi tulla joku suuntavinkki kysyttyä majatalonemännältä.

Ehkä vietnamin halpuuskin vaikutti siihen, ettei enää jaksanut ottaa selvää julkisista kulkuneuvoista vaan tuli käytettyä turistibusseja, hotellien tähtimäärätkin alkoivat vaivihkaa kasvamaan. Pieni turistiloma on silti välillä ihan paikallaan. Turistibusseilla turistikohteisiin, jossa voi kierrellä sitten muitten turistien kanssa vähän kaduilla vetämässä kunnon länkkäriruokaa: burilaisia, pizzoja, pastoja tai vaikka tofupalloja. Aivoja ei tässä tohussa tarvita, joten ne voit jättää kokonaan lomalle ja kroppakin siinä samassa ihan hyvät lomat saa.

Rannikon matkakohteitamme olivat etelästä pohjoiseen: Mui nee, Nah trang, Hoi an ja Hue, joka oli jo vähän enempi sisämaassa, vissiin, en ole jaksanut tarkistaa. Kaikki kaupungit on niin paljon samanlaisia, ettei niistä jaksa mitään kirjoittaa. Sain pitkästä aikaa pienen kultturishokin saavuttuamme Hoi aniin aikaisin aamulla yöbussilla ja vastassa meitä odotti viileä 21 celsiusasteinen ilma, johon en ollut vielä varautunut, vaikka olinkin siitä jotain kauhutarinoita kuullut. Siinä ei auttanut muu kuin ottaa ensimmäinen tyrkyllä oleva hotellihuone ja alkaa repimään shokin vielä vaikuttaessa rinkkaa auki ja sieltä kaikki lämmin mitä löytyy: farkut, pitkähihaiset paidat, sukat ja tennarit. Nyt osaan taas samaistua siihen pohjolan kylmyyteen, jota te siellä Suomessa koette. Olen alkanut jopa peseytymään lämpimällä vedellä.

Vanha Fujifilmin kamerani löysi uuden omistajan Hoi anista, mutta kävin eilen ostamassa itselleni uuden entistä hienomman Canonin kameran, joka lähti rapiakkaalla 10 miljoonalla Dongilla. Se on ehkä vähän liian hieno, toivottavasti ei löydä taas uutta omistajaa.

leikitään koiran kanssa kameralla

Mui nee - veneitä
Nah trang - ukkoja
Nah trang - pyöräkorjaamo
Nah trang - levykauppa

3 kommenttia:

  1. Ärskistä päivää. Ollaan tässä porukalla mietitty teidän kortteja ja ajattelin oman kortin sisältö analysoida.

    Klikatkaa tästä

    VastaaPoista
  2. No yritysta tossa ainakin oli, ja hyvia pointtauksia.. Ei niilla korteilla ihan liikaa kannata paitaan vaivata. Tokkopa sita edes muistaa mita niihin on tullut laitettua. Tultiin eilen Laosiin Megonkin rannalle. Pankaas pojat vinkkeja missa taalla kannattaa kayda. Ainakin ne jotka taalla on joskus pyorinyt! Ehtoopaivan jatkoja vaan sinne!

    -elias

    VastaaPoista