keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Gili saaret

Blogimme on saanut huimat 9 lukijaa ja paineet kirjoittamiseen ovat kasvaneet valtaviksi.Tero yrittää kuumeisesti löytää sivustollemme mainostajia ja itse yritän hommata blogille pätevää ammattikirjoittajaa.. Mutta mennään vielä toistaiseksi omin voimin. Hyviä lukuhetkiä toivottavat Adios Eternalin pojat: Tero ja Elias!

Vietimme pari yötä Mataramin kaupungissa, josta olimme löytäneet reissun tähän asti halvimman majoituksen: n. 5,6 € kahden hengen huone sisältäen vielä aamupalan, joka oli kuitenkin melko vaatimaton. Tero löysi musiikkiliikkeestä itselleen kitaran ja pian jatkoimmekin jo matkaa kohti Lombokin luoteisrannikolla sijaitsevia Gili saaria. Gili saaret koostuvat kolmesta pienestä saaresta, kukin noin muutaman kilometrin halkaisijaltaan. Saarten ympärillä on runsaasti sukelluskohteita ja olimme kuulleet hyvää palautetta saarista matkalla vastaan tulleilta sukeltajilta.

Saavuimme  muutaman mutkan kautta Gili Travanganille, vaikka olimme tähdänneet rauhallisemmalle Gili Airille. Travangan on kolmesta saaresta vilkkain ja siellä sijaitsee saarten bailukeskus. Saimme saarelle rennon vastaanoton kun pitkätukkainen paikallinen majatalon isäntä viittoili meidät jo kaukaa majapaikkaansa. Isäntä oli musiikki miehiä ja innostui Teron kitarasta niin, että päätti illalla paukahtaa kämpillemme viettämään jamisessioita Teron kanssa. Tunnin jammailujen jälkeen isäntä alkoi jo kaupitella meille pilveä. Rehdin UPV tausta omaava Tero arvuutteli isännältä, että mahtaako kannabis ylipäätään olla aivan laillista Indonesiassa. Isäntä selitti että täällä saarilla se on ihan okei, saarilla on käytännössä yksi poliisi, jota ei kuulemma kiinnosta turistien pajauttelut. Hetkeä myöhemmin naapurimme Simo paukahtaa mitään varottamatta sisälle. Itse olin vähän hämilläni suomalaisesta naapurista ja isäntäkin herää kymmenen minuutin päästä ihmettelemään, että "mitä ihmeen kieltä te oikeen puhutte".

Tero ja Isäntä jamittelemassa
Hetken vaihdettuamme kuulumisia Simon kanssa ja kumottuamme pari Bintangia(Indonesia suosituin olut), päätimme lähteä katsastamaan Sama Sama - reggae baaria. Lonelyplanet - opus hehkuttaa Sama Samaa helposti Indonesian parhaaksi reggae baariksi, jos ei jopa koko kaakkois-aasian paras.. Ihan leppoisa paikka se olikin mutta parin ylihintaisen Bintangtuopin jälkeen Simo alkoi ehdotella siirtymistä huokeampaan Rudys baariin, jossa drinkit tehdään paikalliseen polttoviinaan. Simo kertoi myös innostuneena, että Rudysin nuoret baarimikot tarjoilevat paukkuja myös tuplina, joka tiputtaa drinkkien hintoja entuudestaan. 

Näiden puheiden jälkeen ei auttanut muu kuin lähteä katsastamaan tätä hienoa paikkaa. Rommikola tuplana irtosikin 18 000 rupian hintaan(eli noin 1,5€). Kola oli helposti erotettavissa mausta, mutta rommia oli vähän vaikeampi löytää. Lisäksi juomat saattoivat vaikuttaa aavistuksen verran muistia huonontavasti ja Teron mukaan krapulakin antoi potkua pari astetta totuttua enemmän. Seuraavana päivänä yritimme pienessä krapulassa vaihtaa saarta Airille. Aamulautta meni menojaan, mutta iltapäivällä onnistuimme hilaamaan itsemme lauttaan ja saarenvaihto onnistui kohtuullisen hyvin muutaman hikikarpalon vuodettua ohimoiltamme. 

Rennot vastaanotot saivat jatkoa, kun majatalon isäntä tuli jointti huulessa esittelemään meille tulevaa huonettamme. Kohteliaan herrasmiehen tavoin hän tarjosi hatseja meillekkin, ja kohteliaan kieltäytymisemme jälkeen hän selitti taas että täällä saarilla se on ihan ok, että no problem. Löysimme yhdestä saaren rantakahvilasta myös rennon pizzavaihtoehdon, joka on tehty palvelemaan aitojen vegetaristihippien tarpeita. Happy pizza: tomato, onion, garlick, cheese, oregano, magic mushroom, ja koko lystillä on hintaa 100 000 rupiaa eli noin 8 €.

Tero ja lehmä
Viikko on pian täällä jo vierähtänyt. Terassin riippumattoa on kulutettu huolella ja terassin katossa saalistavien gekkoliskojen saalistamiskäyttäytyminen ja reviirinpuolustamiskuviot ovat käyneet itselle jo niin selkeiksi, että voisin kirjoittaa jokaisesta liskosta pienen eläinkuvan.. Välillä olemme aktivoituneet snorkkeloimaan rantavesiemme koralleja, joista on tullut bongattua mm. merikilpikonnia ja minun henkilökohtainen suosikkini, ihana mureena. Ajauduimme erään mureenan kanssa tilanteeseen, jossa katselimme metrin päästä toisiamme ja pieni paniikki oli itselläni jo melko lähellä.

Ilkeän näköinen Mureena
Koittakaa jaksaa krapailla ikkunoita. Meillä suurta kiusaa tekee riippumattomme solmut jotka porautuvat tunti tunnilta, makaamisen turruttamien selkälihastemme läpi, kohti selkärankaamme. Niin ja Tero käski sanoa että nopeastihan se talvi menee, että koittakaa nyt vaan jaksaa vielä pari viikkoa!


10 kommenttia:

  1. Ei tartte krapailla. Mitäs tässä ruisleipää syödessä ja kuumaa kaakaota kanelin kera.

    Älkää tänne tulko. Täällä kaikilla hyvä olla.

    Mood: Vivaldi - Winter

    VastaaPoista
  2. Krapailu on ihan homojen hommaa. Komppaan Tomppaa: "Älkää tänne tulko!" Teillä on siellä varmasti paljon paskempaa :)

    T, Köntti

    VastaaPoista
  3. Kaikki on suhteellista. Paskakin. Jos lähetät kyynisen ja uteliaasti maailman loppuun suhtautuvan urpon toiselle puolelle maapalloa, muuttaako se sitä tosi asiaa, että elämä on paskan tihentymä? Ahhhh... Tekipä eetvarttia purkautua välillä niin kuin suomalainen vain osaa tarpoessaan umpihangessa krapulan raiskaamana duuniin.

    Mood: Kings of Convenience - Cayman Islands

    VastaaPoista
  4. Kaikki on suhteellista tosiaan. Mutta silti paskanmäärä on vakio.

    VastaaPoista
  5. Kiitos taas mielenkiintoisista kirjoituksista. Täälläkin rupee ilma jo lauhtumaan, loppuviikosta pitäs olla jo vähemmän kuin 20 astetta pakkasta.
    Bon voyage!

    VastaaPoista
  6. Joo mut paskaa tää silti on! :D

    VastaaPoista
  7. Köntti on paska jätkä. Ja kiitoksia tupareista, eikä hajuakaa loppuillasta. Flashbackit on vessanpöntössä itsetehdyn pastan kera.

    VastaaPoista
  8. Tästähän voidaan tehdä meidän ihan oma keskustelufoorumi...

    Oliks Antti viikonloppuna känäs? Ja onko sulla Tomppa aikaa pelata muutama änäri tänään?

    Mitä paskan määrään tulee niin kyllä se on melko lailla suhteessa edellisen vuorokauden ruokavalioon.

    VastaaPoista
  9. Paskan määrä on vakio, mutta laatu saattaa heitellä huomattavasti.

    Oliko Köntti kovat kekkerit? Ainakin yritstä on ollut, jos oot Tompankin saanut juotettua.

    -e

    VastaaPoista
  10. Yritystä oli ja ihan omasta toimesta. Köntti on niin Jetsettii että oksat pois. Komppaan edelleen, että älkää tänne tulko. Täällä on hyvä olla kun oravanpyörä on isossa myllyssä kiinni ja riippumatot on hanurista varmaan myöskin. Varmaan tosi kamala reissu meneillään. Laittakaas nyt poijjaat edes jotain elämänviisauksia tulemaan, että olis jotain mitä pureskella ruisleivän kera. Jälkiuunileipä on aika kova. ö

    VastaaPoista